Предпоследният ни министър на културата, господин Вежди Рашидов показа на нацията какво е да си наяве такъв?

Вежди, в неделната сутрин на Петдесетница е като една неспирна тепавица – пени се от телевизиония екран и приглася на г-жа Кулезич в сценария й за доминантно поведение. Над тези, които не са в студиото и не могат да участват. И над онези, които без да искат гледат това театрално-поетично-магично шоу – на събралите се на едно място в рания час вездесъщи и всичко знаещи персони, познаващи изотвърте живота и битността на бъларина.
Вежди нарече българите „неставащи за нищо“, защото „ставащите“ 2 млн. вече са по света и го оправят! За ралика от тези, тука в България, които са си пълни „буклуци“.
Вежди е добър артист, умее да приковава вниманието на масите с думи и жестове. Знае как да накара полуспящия още в леглото си и пуснал неделния си телевизор обикновен лузер да чуе мъдрите му словосъчетания.
Вежди е признат представител на гилдията на пластичното изкуство у нас и по света. Признавам, с награди. Склуптор е, природно и академично талантлив, не е математик. Изкуството му е силата, не мисълта, поздравления.
Вежди е уважаван човек, народен представител е, беше министър на културата в предишен кабинет и заяви, че отново би бил такъв, ако дойде „Бойко“ на власт и го предложи пак да стане такъв.
Вежди умело направи анализ на станали събития през 80-те години на 20-ти век у нас.
Вежди е добре подържан мъж, грижи се за външния си вид. Харесван и почитан.
Вежди има много приятели, на които разчита винаги да му помагат. Дори при барикади с танкове и бариери , приятелството му с „големите“ работи така, че спасява засегната му семейна чест.
Вежди знае „азсъмбългарче“ и го рецитира добре.
Вежди е добър човек, грижи се за хората, особено за хората от театрите.
Но Вежди, като само лузери са останали в тая сиротна България, ти какъв си? Какви вербални и невербални сигнали излъчваш от телевизиония екран към нацията, като министър на културата, макар и бивш?
Лузерите в тая държава питаме: ти ли ще ни оправиш или ние сами да си хващаме пътя към Терминал 1 и 2 на летище София? Но след това, на кои персонажи ще си министър на културата, Вежди?
Господин Вежди се счита за бог, чудестно, да бяга на Олимп и там да грее с целия си вербален и невербален блясък!