Леопардовите обувки на Желязната лейди – новият дрес код на Даунинг Стрийт N 10

От утре, госпожа вътрешният министър на Великобритания – Тереза Мей става премиер-министър. След Брексита, Великобритания се нуждаеше от нова външно и вътрешно политическа премяна. Тази деликатна и в същото време силно отговорна роля поема приятно изглеждаща блондинка. Почитаемата дама е дългогодишна политическа фигура, лоялен член на „торите“. Известна е с премерената си, стилна и убедителна консервативна реч, която кара колегите й съпартийци, да уважават принципните й позиции. Вербалната й комуникация е в унисон с невербалните сигнали, които подава чрез облеклото и поведението си. Изключителна любителка на стилните обувки, госпожа Мей често излиза от протоколната рамка. Независимо от нивото на административното събитие, в което участва, тя демонстрира характера си чрез обувките. Забелязвана е с модели, които са повече артистични и игриви, отколкото делови. При наложения и спазван от години строг протокол на Даунинг Стрийт, тя е като бяло и ефирно облаче на небето, след напоителен лондонски дъжд. Леопардовите мотиви са подчертано нейната територия. До сега.

Занапред ще следим дрес кода на госпожа премиер-министъра на Великобритания дали ще се промени? Съмнявам се, смятам, че тя ще запази личностните си предпочитания за своето облекло и обувки.

И именно обувките ще станат отличителния й елемент в политиката. Така както, навремето Желязната лейди, госпожа Маргарет Тачър бе известна с брошките си. Тя определяше духа на всяко събитие, на което присъстваше, чрез бижуто си. То остана в историята на дипломацията, като елемент на предварително разгадаване на поведението й и сериозен ориентир. Ролята на брошките в политическата кариера на госпожа Тачър е история.

Сега на дневен ред са обувките на новата Желязна Лейди на Великобритания, както побързаха да я нарекат вече английските медии. Ще се възползва ли тя от тях по същия невербален начин в работата си, както предшественичката си, брошките, като ориентир за околните, ни предстои да видим. Досегашното й поведение накланя везните в тази посока.

Едно е сигурно – производителите на обувки ще се надпреварват да създават интересни модели, които да „обуят“ актуално краката на новата политика в Албиона.

Текстът е поместен на 12.07.2016. – http://epicenter.bg/article/Leopardovite-obuvki-na-Zhelyaznata-leydi/105602/10/84