Кой заслужава паметник и без кои монументи светът няма да е същият

Трябва ли непременно на Христо Стоичков да бъде издигнат паметник приживе?

Паметникът не е просто купчина желязо и метал, той символизира висотата на нечие дело и пази уважението към някого като пример.
В разгара на дебата за изграждането на монумент на Христо Стоичков пред стадион Българска армия и на американския президент Роналд Рейгън в Южния парк в София, в Директно говорим за смисъла на паметника – какво показва, какво пази, какво почита и за какво ни предупреждава.
Увековечаването на личности и знаменателни събития с обелиски, статуи и барелефи е възникнало от дълбока древност – целта е живите да помнят и да се учат от примера на героите. Редно ли е обаче да се издигат паметници на хора приживе или точно това е един от възвишените начини да поставим някого на пиедестал и да признаем заслугите му, преди да сме го изгубили?

Чуйте мненията на Драгомир Драганов и на ПР експерта Милена Хлебарова – как днес оценяваме талантите си и успяваме ли да бъдем признателни към тях. Търсим нестандартните и нечутите мнения и даваме трибуна на свободното им изразяване и противопоставяне