Изследване за влиянието на секса около правилната преценка на политиците.

Политиката и сексът не могат да стоят мирно, заедно в една житейска кошница.
Спомням си, как преди години президентът на САЩ от 1993 до 2001 година, г-н Бил Клинтън отричаше до последно, преди да бъде притиснат с факти и данни за сексуалната си връзка със стажантката в Белия дом, г-ца Моника Люински. Направо любезно заблуждаваше Америка и света за аферата си. Която се оказа толкова елементарна, но поне от нея остана спомена за именитата пура, използвана в любовната игра. Пурата, заради която Уилям Джеферсън Клинтън се Подмени като политик в очите на публика. С друга персона, за която американците не бяха дали доверието си. Коментирам г-н Клинтън, защото той е интересен като мъж и е първият американски президент, идвал на посещение през ноември 1999 година в Република България. Франсоа Митеран бе успешен президент на Франция и едновременно с това имаше и две семейства. Не по-малко интересни и изпълнени с драматични развръзки са и личните животи на президентите Никола Саркози и Франсоа Оланд. Италианският министър-председател Силвио Берлускони е най-популярният сред европейските политици прелъстител на дамски сърца и затова му приписват прозвището „Ненадминатият“.
Истории за бурни забавления се разказват за приятеля на Христо Ботев, революционера и поета, Стефан Стамболов. Наричали го “Българският Казанова“, заради страстта му към нежния пол и неспирните му любовни авантюри. Като председател на НС и министър-председател, той не спирал с хазарта, винопийството и жените. Можел да работи по държавни дела и едновремено с това, да се забавлява. Говори се, че навремето цар Фердинанд /тогава още княз/ му спретва секскомпромат и след грандиозен скандал, Стамболов подава оставка от поста министър-председател.
Аналогии има и със съвремените ни родни политици. От две десетилетия у нас се знае, че политикът от първа класа, щом стъпи на полето на властта, след ожесточена изборна битка, веднага си завъжда любовница, снима се с пура в ръка и започва да почива задължително на по-екзотични места по света и наблизо. Втората му стъпка е да зареже съпругата си, да се вземе законно с по-младата си държанка, от която да народи нови наследници на великите си управленски идеи. Третата стъпка е да си купи излишно голям и кичозен дом. Четвъртата стъпка е да се изпразни от политическо съдържание и да отпадне от политическата сцена. Примери за Променени, Подменени и Пременени политици има бол в хода на крехката ни демокрация и за да не накарня нечие фино лично достойнство, ще ги наричам с римски числа.
Политикът I се хвана с царя, вя му министерско знаме и след като премина през горепосочените четири етапа, днес не се занимава въобще с престижна политичека дейност. Подмени се!
Политик II писа икономически концепции за не едно и две НС, но и той се Подмени. Разведе се и се ожени за секретарката си. Другото е по същата схема.
Политик III първо се ожени, после веднага се разведе и не след дълго Промени политическата си ориентация. От него очаквам и други пространствени ходове.
Политик IV се Подмени още с качването си на политическата сцена. Още не беше се развел с жена си и любовницата му роди дете.Искренно признавам, че ме изненада, защото разбърка така добре строените ми етапи за развитието на политическия индивид.
Политик V се Премени с нов образ и още немога да кажа, какво става със стария му? Дали го крие в ръкава си и скоро ще ни го извади като жокер или го е захвърлил вече окончателно като театрален костюм?
Политик VI също се Премени, но само на думи. В делата си е същият! Иначе се разведе и има няколко любовници, по една от всяка парламентарна група.
Сексът явно не е за всеки политик или иначе казано, не е възможно власт, пари, известност и плътски блаженства да са в приятна симбиоза. Все едно от тях мощно ще надделее и тогава ежедневието на политика ще стане натрапчиво философско. Въпреки че, всеки е господар на съдбата си и може да постъпва със себе си, както намери за правилно.
Кой, как се докарва до Подмяна, Премяна или Промяна обаче остава в аналите. За сведение на политичеката класа, ако случайно реши да си вземе бележка.
Господ раздава картите в живота и винаги следи за равновесието в системата!

П.С. Изследването касае само мъжките индивиди във власта.