Господин Премиер, да не сте подменен?

Прецедентът в най-новата ни история, политическото лице, което легитимира себе си пред обществената ни система и хората за втори път с избирането си на поста министър-председател на Република България, господин Бойко Борисов може би е подменен. Гледам го и не мога да повярвам на очите си. Той е коренно различен в политическото и социалното си поведение от първия си мандат. Срещу мене стои ново политическо издание от по-рафиниран вид. Което ме кара да гадая, как мисълта му стана по-силна от формата му? Особено, ако мисълта е насочена правилно и изпълнена с подходящо съдържание.
Дали е демагогия или осъзнато личностно развитие времето ще покаже за г-н Бойко Борисов? И за всички нас, разбира се. Промяната му е видна и на първо четене е положителна за мене. Спомням си, как само до преди година и половина, сутрин целокупният български народ се събуждаше и вечер заспиваше с лика, гласа и физическите данни на г-н Бойко Борисов. А сега, о чудо! Той е тих, но не плах, говори малко, но казва важни неща по парливите теми на деня, критикува умерено, та чак го усуква по килифаревски, вежлив е и му липсват мачовските приказки. Толерантен е, етичен и дори усмихнат. Дали пише още дежурните sms-и на журналистите, с които си контактува, само той си знае. И те, но това не е чак толкова важно за публиката. Явното е, че моя министър-председател има променено отношение към работата си – диалогичен е. Не го отдавам само на липсващите му депутатски ръчички за пълна лична хегемония в НС. Има и друго..
Чета по поведението му, че здраво слуша съветите на някой полезен за всички нас избирателите, съветник, които му изменя светогледа в правилната международна и вътрешна посока. Благодарим Ви от сърце, съветнико! Защото, ако не сте Вие, с мъдрите си напътствия, ще си помисля, че Премиерът ми е подменен. С някой извънземен, непознат от плът и кръв. Но читав и загрижен за пенсиите на възрастните хора, за децата и парите в банките. Да останете за дълго тука, Съветнико и да ни помагате от сърце, да стане още по-читав министър-председателя ни. За делата Ви ще бъдете възнаградени щедро с народната благодарност.
В труден момент за нацията ни, в период на перманентна криза, ако всеки политичеки обвързан индивид в държавата, даде по-малко от себе си за доброто на всички ни, както се старае да прави Премиера, ще станем сигурно Швейцарията на Балканите. Може би не веднага, но поне да се надяваме. На чудо.
Дано само старата и мъдра народна приказка, за козината на вълка и нрава му да не се окаже пак вярна!