Румен Радев връчи третия мандат на БСП с цветя

Предварителната информация, достигнала до медиите, че президентът Румен Радев ще даде третия, последен мандат за съставяне на правителство, на председателя на парламентарната група на БСП Корнелия Нинова, това днес е факт /16 януари т.г./.

Румен Радев каза: „Спрях се на Вашата формация в търсене на най-голям шанс в търсене на работещо редовно правителство. Във време на силно политическо противопоставяне БСП успя да съхрани диалога и да постига съгласие, да управлява със свои идеологически опоненти, със стари и нови формации. Надявам се, че стремежът на БСП за социална политика ще бъде още един мотив за правителство“.

Корнелия Нинова, която има днес рожден ден и получи от Румен Радев красив букет, отговори на жеста с кутия бонбони и каза: „Разбираме тежестта на ситуацията, ще направим всичко възможно за правителство. Ще продължим да търсим съгласие“.

Номинираният за министър-председател Корнелия Нинова има седмица, за да обяви официално на държавния глава и пред обществеността, състава на правителство или да върне мандата неизпълнен.