Мъжът, по който въздишат жените от целия Балкански полуостров – чаровникът Йозджан Дениз

Производството на турски телевизионни сериали в последните години изстреля плеяда турски актьори в звездните орбити. „1001 нощи“, „Мелодията на сърцето“, „Листопад“, „Великолепният век“ и др. завлядяха малкия екран, умовете и сърцата на милиони зрителки.
Заради героите от филмите, станаха известни и местата, където са снимани сцените, повечето в град Истанбул и около Босфора и Златния рог. Хиляди фенове превърнаха драмите и любовите от екрана в свое чувстване, мислене и туристическа цел.
На дневен ред сега е поредната сърцераздирателна телевизионна находка – серийният драматичен филм за любов и омраза, семейни връзки, ганкстерство и пари – „Част от мен“ на режисьора Алтан Дьонмез.

Водещ герой в сериала „Част от мен“ е сложния образ на чаровника Кахраман, изигран от Йозджан Денис. В личния си живот той има не по-малко преплетени като във филм сюжети, които го правят още по-невероятен любимец на публиката.

Роден е на 19 май 1972 година в град Анкара в кюрдско семейство, той от малък се увлича по музиката. На тринайсет години напуска училище и започва да пее по сватби и тържества, за да помага на семейния бюджет. След няколко години заминава да работи във ФРГ и прави същото – пее в турските ресторанти за пари. Разказва как е изкарал първия си хонорар – на една сватба приятелите му го избутали на сцената при оркестъра. Докато пял, гостите хвърляли пари върху музикантите. Накрая шефът на оркестъра ги събрал и дал половината на Йозджан. „От този ден музиката ми стана професия” – споделя Йозджан. Има издадени 11 музикални албума, както и награди от MTV. Освен певец и актьор, той е и успешен композитор, сценарист и режисьор.

Първият му албум „Пак ме разплака” излиза през 1992 г., а актьорската му кариера тръгва две години по-късно, през 1994 г., с филмът „Кажи й, че я обичам”.

През 2002 г. играе в един от първите турски сериали – „Имението с лозите“ , с който става истинска звезда, партнирайки си с Нюргюл Йешилчай. През 2004 г. е в главната роля на друг хит – „Юнска нощ“, а през 2009 г. пък играе в „Млечният път“. През 2013 г. се включва и в „Черна роза“.

Най-силното му участие е в „Част от мен“, в който играе ролята на Кахраман. Актьорът е режисьор и на няколко хитови филма, последният от които „Сладко опасно“.

В близки срещи с него, турските журналисти, които са го интервюирали, сипят само суперлативи. Той е скромен, делови, прям, има чувство за хумор и е страшен чаровник. Заради кариерата си ли, или заради главната роля в собстения си житейски спектакъл, Йозджан не е свил още семейно гнездо. Може би иска с рекламна цел фенките му да въздишат по него и истински да се надяват някога да попаднат в обятията му. Има надежда момичета, но трябва да знаете, че този красавец е бонвиван, който е разбил сърцата на няколко турски красавици.

Йозджан Дениз азва, че мечтае за семейство, за съпруга, за уютен дом и три деца, но още се радва на уединението си. Може би бленува да срещне красивата непозната, която да го дари с несрещана по нашите ширини любов, страст и щастие. Иска да е умна, добра, откровена и искрена с него. Чака я и се надява да има късмета, който заслужава.

Ние от сърце му желаем да намери специалната жена в живота си и да се радват заедно на любовта си.

Иначе оставаме в очакване да го зърнем на малкия екран, в поредната гонка с времето, героите, страстите, срещите и разделите, които винаги се въртят около силата на Любовта, с главна буква. Заради която, всеки един от нас диша с ритъма на сърцето на своя любим човек.

Текстът е поместен на 01.06.2016. в http://epicenter.bg/article/Kahraman-ot–quot-Chast-ot-men-quot–vse-oshte-tarsi-idealnata-zhena/102625/10/0