Мъдростта идва с годините – Лайънс клуб става на 100

Ако искате да станете свидетели на това как, реално се помага на хора в нужда, какви резултати дават превантивните мерки и как в действителност се провежда среща на доброто, станете част от 62-ия Европейски форум на най-голямата хуманитарна организация в световен мащаб – Лайънс клуб.

На 27, 28 и 29 октомври 2016 година в Националния Дворец на Културата в сърцето на столицата, ще се проведат грандиозни срещи на представители от 46 европейски страни.

Ще се споделят идеи, ще се усвояват нови методи, ще се провеждат уъркшопи и семинари, ще се подновяват приятелства и ще се създават нови връзки между всички радетели за доброто, а именно членовете, приятелите и гостите на Лайънс Клуб.

Патрон на Форума е кметът на София, госпожа Йорданка Фандъкова, която ще изнесе приветствие към участниците.

За ключов лектор е поканен и Омбусманът на Република България – госпожа Мая Манолова.
Наред със сериозните срещи и разговори, достойно място на Европа Лайънс Форум 2016, София ще бъде отделено и на „Царицата на музикалните инструменти – Нейно Величество „цигулката“”.

Всяка година млади изпълнители на възраст до 21 години, мерят сили в конкурс, на различни музикални инструменти.
Тази година ще участват представители от 19 държави. Република България ще бъде представена от ученичката на проф.Минчо Минчев – госпожица Слава Атанасова, която спечели вътрешния музикален конкурс на България за участие в програма на Европа Лайънс Форум 2016, София.

Друг участник, който Форума ще подкрепи, е младата изпълнителка, госпожица Лидия Ганева – представителка на България в„Детска Евровизия 2016“. Тя ще представи своята песен пред повече от 1200 Лъвици и Лъвове от цяла Европа.

Световната Лайънс организация има много строги правила и изисквания за йерархичнатаЛайънс структура и управление.
Затова всяка година сменя на ротационен принцип, своя международен президент и всички управители на клубове.
Тази година в София, за срещите на Европа Лайънс Форум 2016, се очаква да пристигнат господин Боб Корли (САЩ) – Международен президент на Лайънс Клуб Интернешънъл и доктор Ямада (Япония) – Ппредседател на Международната Лайънс Фондация LCIF ипредшестващ Международен президент на Лайънс Клуб Интернешънъл.

Темата на президентска година на господин Боб Корлие „Да покорим нови върхове”. Той смята да защити позицията си, като покаже, че практиките на Лайънс Клуб работят в световен мащаб и всяка споделена идея е реализиран опит, за по-добър живот за всички нуждаещи се.
Защото Лайънс Клуб е доказана сила, изградила се през своята едновековна история и готова вече с плановете, за следващите сто години.

За Лайънс Клуб Интернешънъл

Мотото на най-голямата хуманитарна организация в света е „Ние служим”.
Нейните милиони членове го доказват всеки ден, през изминалите 100 години. Точно преди век, застрахователният агент, уважаемия господинМелвин Джоунс решава, че бизнес клубовете в САЩ трябва да се обединят в желанието си имат индивидуални и общи каузи – да помагат на хората в нужда. Така се зараждаидеята за Лайънс Клуб Интернешънъл.
Първите Лайънс Клубове у нас стартират своята дейност през 1992 година. Така днес, ние празнуваме 25 години от създаването на Лайънс движението в Република България.

Домакини на събитието

Клубовете от Асоциацията на Лайънс клубовете, Дистрикт 130 – България са домакини на Европа Лайънс Форум 2016, София, НДК.

„Постарали сме се този Форум да бъде по-различен, запомнен, отворен към обществото и към другите хуманитарни организации, наситен с много забавления и събития” – казват организаторите.

В програмата на Европа Лайънс Форум 2016, София, НДК са включени за разглеждане редица наболели въпроси, важни както за Европа, така и за нашето общество, като например темите за бежанците, за образованието, за околната среда и други.

Текстът е публикуван на 25.10.2016. – http://epicenter.bg/article/Madrostta-idva-s-godinite–Layans-klub-stava-na-100-/112374/10/0