Милена Хлебарова пред FN: На сватбата Меган и Хари разбиха кралския протокол

Голите рамене на Меган Маркъл в църквата, брадата на принц Хари, флоралната рокля на кралицата. Това са само примери за революционните промени в протокола на една кралска сватба, заяви в специално интервю за Flashnews експертът по етикет и протокол Милена Хлебарова.


Интересно интервю за това кой кого обича и какъв може да стане евентуалния син на сватбената двойка.

Какви са вашите впечатления от сватбата на принц Хари и Меган?

Приказка, красива, която цял свят наблюдава. Много хора мечтаеха да са на тяхно място. Ние станахме световни сватбари – всички медии предаваха кралската сватба.

Нарушиха ли традицията? Те получиха упреци за държането за ръце в църквата? Направиха ли малки революционни промени на традицията?

Доста революцийки направиха. Разбиха кралския протокол. Първо Меган се появи с разголени рамене, роклята й беше с деколте лодка. В църквата се влиза с покрити рамене, нищо, че булката имаше воал. Хари се появи с военна униформа и с брада, което е също нарушение на протокола.

Задължение е английските кралски офицери е да бъдат в дясната си ръка на сватба без сабя и гладко избръснати, но Хари си остана верен на себе си и не спази протокола.

Други нарушения на традицията имаше ли?

Кралицата също се появи с рокля на флорални мотиви. Сега те са модерни, но се появи леко неглиже според мен, а не както подобава на кралица. Тя обича бонбонените цветове и затова може би е избрала зеления цвят. Изненадах се, че Кейт беше облечена в бледо жълтата си рокля, с която бе и на друго светско събитие. Всички гости на сватбената церемония са получили инструкции от 22 страници, в които пише как да бъдат облечени, как да се държат на сватбата и какво поведение да имат към кралицата.

За пръв път в църквата „Сейнт Джордж“ имаше госпъл афроамерикански хор, характерен за САЩ.


Чилистът Шеки Канъл Мейсон, който изпълни няколко прекрасни мелодии, също е афроамеирканец. Гостите гледаха на това с интерес. Невиждано е било досега в параклиса да има такива звуци. Сватбената проповед на афроамериканския пастор Майкъл Къри има значение. Той с емоция показа, че светът е любов и любовта се уповава на взаимните чувства.

Прие ли ли кралицата от сърце Меган?

Кралица Елизабет II обича внука си Хари. В началото тя не одобряваше Меган, беше портив сватбата. Дори се говореше, че ако Хари се ожени за нея, ще го лиши от претенцията му за престола. Но Хари обича Меган. То си личеше, как тръпнеше да я види, преди да се появи тя със сватбената рокля в параклиса „Сент Джордж“. Това той не го играе, така може да играе само някоя артриса, като Меган например.

Аз съм съгласна с информацията на полубрат й и полусестра й, че тя е мъжемелачка. Това го потвърждава и биографа на лейди Даяна, Антрю Мортън, който каза, че тя е лека жена и златотърсачка. Тя обаче е богата и има 5 милиона долара свое богатство. Тук се получава като в 19 век, когато бедни аристократи са се женели за богати американки. Идеята, която ми идва наум е, че ако тяхното дете е момче, може да е и американски гражданин и един ден да стане президента на САЩ. Англичаните си правят дипломацията и политиката 100 години напред.

Самият кралски двор ще позволи ли това?

Детето няма да е претендент за престола. Кралицата каза, децата на Меган и Хари, няма да могат да носят кралски титли и няма да са претенденти за престола. Защо обаче да не стане претендент за президент на САЩ? Англичаните не правят нищо случайно, от всичко изваждат някаква полза.  Ако сме живи един ден, моите думи могат да се окажат верни.

Текстът е публикуван на 19.05.2018. – http://flashnews.bg/milena-hlebarova-pred-fn-na-svatbata-megan-i-hari-razbiha-kralskiya-protokol/