В закриването на Европа Лайънс Форум 2016, София участва член на кралското семейство на Монако

Европа Лайънс форум 2016, София, вече е история. Написана с цената на истинските приятелства и партньорства, между Лъвиците и Лъвовете от стария континент.
В столицата на Република България завърши ежегодната международна среща на европейското Лайънс общество. Лайонистите се обединиха, под призива на международния си президент, Лайън Боб Корлив даприемат нови предизвикателства в полза на хората и да изкачват нови върхове, в работата си на добротворци.

Най-голямата хуманитарна организация на планетата ни, „Лайънс клуб Интернешънил“ е верният партньор, в реалния свят на нужди от помощ и подкрепа за страдащите.

Светът е една голяма къща, имаща винаги нужда от своите помощници, в поддържането на нормалния ход на живота. Точно това правят членовете на Лайънс движението. Те са романтиците в действие, борците със стихиите, болестите, слепотата, глухотата, диабета, СПИН, менталните проблеми и зависимостите. Осигуряващите уют, храна, образование и надежда. Служащите в името и благото на обществото.

Доброволците, облечени с обагрени в жълто и лилаво жилетки, 100 години неотменно са на първата линия, за да омекотят световните неволи и проблеми.

По време на провеждането на Европа Лайънс Форум 2016, в Софиястана известен факта, че хората с най-човечните сърца по света наброяват вече 1.4 милиона члена. Това са 1.4 милиона доброволци на светлината, откривателите на млади таланти, приятелите и сподвижниците на затруднените да живеят живота си нормално, почтено и работоспособно.

За 100 годишната си хуманитарна практика, рицарите на доброто и надеждата са се превърнали в ценен човешки актив. Тяхна е нелеката задача да са първи, когато повелята ги предизвика.

На Лайън Грималди, от княжеската фамилия на Монако се падна честта да участва в тържествена церемония по закриване на Европа Лайънс форум 2016, София.

Всички Лайънс приятели от Форума се обединиха в желанието си да спомогнат в създаването на един мирен и хармоничен заобикаляш ни свят.

Малко преди да почне грандиозното шоу по закриването на Европа Лайънс Форум 2016, София, международния президент, почитаемия Боб Корлив се срещна с високо титуловани, наши млади шахматни дарования.

Лайън Боб премести фигурите от най-старата игра в света, отправяйки своите послания за мир, приятелство и партньорство между хората по света.
Хилядната общност на Лайънсите в София остана поразена от заключителния спектакъл „Мистерията Еньовден“, изигран от трупата на Нешка Робева.

Зала 1 на НДК помни много триумфи в дългата си история. Но такова прочувствено, оригинално замислено и брилянтно изпълнено танцувално-певческо изпълнение не е имало скоро. Веселите млади танцьори показаха колорита и динамиката на живите български традиции. Завладяха сърцата на публиката и ги омъгьосаха, сякаш с Еньовско биле, да останат почитатели на българските традиционни песни и танци за цял живот. Те направиха от Лайънсите,верни посланици на българската култура, ритъм и звук.

Цялостната картина бе допълнена и с лазарното шоу на Анди от Манчестър, които пренесе светлината на Лайънс идеите, нагледно в залата. Чрез творческото си кредо завладяартреалността и я насочи по лъчите на красотата.

Текстът е публикуван на 30.10.2016. – http://epicenter.bg/article/V-zakrivaneto-na-Layans-foruma-uchastva-chlen-na-kralskoto-semeystvo-na-Monako/112766/10/0