Бунт или стил е начинът на обличане на депутатите?

Председателят на Народното събрание Ива Митева направи забележка за скъсаните дънки на депутата от „Има Такъв народ“ Филип Станев. Как се обличат народните избраници, може ли и защо се нарушава протоколът?

Естествено, че това не е мястото, където трябва да се ходи с такъв тип облекло, но всеки сам избира как иска да се презентира пред народа и колегите си. Това заяви в „България сутрин“ Милена Хлебарова, топ експерт по етикет и протокол. 

„Не мога да се чувствам обидена от човек, който носи дънки като моите. Той (Филип Станев) много добре разбра, че това не е бунтът, който искаше да покаже на останалите или ако иска да прави бунтове, то не трябва вербално, през облеклото“, категорична е Хлебарова. 

И допълни, че облеклото трябва да бъде съгласно правилника на НС.

„Всъщност всеки може да се облича както желае, стига да е в унисон с деловия тон на неговата работа“, обясни тя.

И направи сравнение между начина на обличане на председателите на НС – Цецка Цачева, Цвета Караянчева и Ива Митева.

Градация. Те отиват на работа, те се обличат за работа. Трябва да знаят, че всички ги гледат, наблюдават ги и ако техният външен вид е вдъхновяващ, ще имат последователи, дали са идеята, че освен дами и председатели на НС, са и модни икони“, отбеляза още експертът по етикет и протокол.

И посочи, че е най-добре да се обличат с дрехи на български дизайнери.

Харесвам по-семплия начин на обличане, не толкова скъпите неща. Добре е да се ползват български дизайнери, облекло, което подпомага родната индустрия„, смята Хлебарова. 

Етикетът е задължителен. Но първите 7 години са важни, когато те липсват, е много трудно. НС е институция и трябва да бъде уважавана. Когато човек попадне на такова място, трябва да се следват правилата„, подчерта експертът. 

Хлебарова коментира и стила на обличане на Мая Манолова.

„Има си нейна линия. Когато беше в БСП наблягаше повече на розови и червените краски. Тя се води повече от модата, отколкото от цвета на партиите„, каза тя.

При по-артистичните личности също трябва да има граници, обясни експертът. 

Обличането на делови дрехи е част от тяхната работа. Ако не го разберат в началото, ще си носят последствията до края. Трябва да имат стилист или имиджмейкър. Не всеки от тях ги знае тези неща, но ако ги научат – ще бъде добре за тях„, подчерта Хлебарова. 

https://www.bgonair.bg/a/36-sutreshen-blok/235560-bunt-ili-stil-e-nachinat-na-obichane-na-deputatite